kolejny problem z smg
- michalnowak1234
- Kontakt:
kolejny problem z smg
po troche ostrej jezdzie, zaparkowalem samochod, nie gasilem go na 5-10 min zeby sie troche schlodzil, za chwile wsiadlem zeby wzucic bieg i go zgasic, po czym zero zaczelo migac i pokazala sie kontrolka skrzyni, ani wsteczny ani jedynka...co to moze byc?
Re: kolejny problem z smg
olej mogl byc zgrzany za mocno, czasem tak jest nie tylko w smg 

Ostatnio pojawił mi sie problem w moim aucie wiec... gdy jadenp. 3bieg 2tys. obr. wszystko jest ok i gdy puszczam gaz auto przez około 3sek trzyma 2tys. obr i nagle oboty spadaja do 800obr. po czym wciskam gaz auto wyrazie wkreca sie (uczucie jak by było wcisniete sprzegło mocne szarpnięcie) i jade "normalnie" dzieje mi sie tak na kazdym biegu i obrotach oraz na trybie normalnym i sprot czy ktos słyszał o czyms takim lub miał taki problem
dziej sie tak od 3 dni a w pierwszym momencie auto samo dodawało sobie gazu teraz jest tylko problem z tym "wciskaniem sprzegła"

dziej sie tak od 3 dni a w pierwszym momencie auto samo dodawało sobie gazu teraz jest tylko problem z tym "wciskaniem sprzegła"
Profesjonalny Serwis Samochodowy oraz Pomoc Drogowa www.MatCars.pl
- michalnowak1234
- Kontakt:
-
1) zrzucanie na luz
2) nagly spadek obrotow z np 4, 5 na mniej niz 1, tak jakby ktos wciskal sprzeglo i za chwile po dodaniu gazu znowu wchodzi na obroty i jedzie dalej...
co to moze byc?
2) nagly spadek obrotow z np 4, 5 na mniej niz 1, tak jakby ktos wciskal sprzeglo i za chwile po dodaniu gazu znowu wchodzi na obroty i jedzie dalej...
co to moze byc?
Tez mialem taki problem,w szczegolnosci na zjezdzie ze stromej gorki lub na rondach,tak jak by znikal lub wyskakiwal bieg i po wcisnieciu gazu po paru sekundach wracaly na miejsce.
Ale nie wiem co to bylo i nigdy nie staralem sie dociekac tego problemu,bo kupilem auto z mysla zmiany na manual..co juz niedlugo
WKONCU
pozdro
Ale nie wiem co to bylo i nigdy nie staralem sie dociekac tego problemu,bo kupilem auto z mysla zmiany na manual..co juz niedlugo

pozdro
BMW nie tylko auto PASJA!!
Nie wywala żadnych błędów podczas tej sytuacji??
Nie zaświeca się na chwilę ta żółta kontrolka z "trybikiem"??
Raz sie zaswieciła na dosłownie 10sek i zgasłapiotr e38 pisze:Nie wywala żadnych błędów podczas tej sytuacji??
Profesjonalny Serwis Samochodowy oraz Pomoc Drogowa www.MatCars.pl
- michalnowak1234
- Kontakt:
wyswietla sie tez u mnie, musze podpiac pod komputer zobaczyc co pokazuje...
No to na pierwszy rzut proponuję podpiąć pod kompa i zobaczyć, jakie błędy pokaże, a potem można myśleć dalej.
u mnie nic nie wyswietlalo...i juz sie nie wyswietli bo jestem w trakcie wyciagania 

BMW nie tylko auto PASJA!!